Winkelmandje is leeg
 

hikashop artikel

dit is het hikashop artikel

 

Historie Oké-PC

Op deze pagina zulllen we op onregelmatige basis info toevoegen over de geschiedenis van ons bedrijf. Heeft u vragen of opmerkingen dan horen we dat graag, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het begin

Oké-PC is begonnen in september 1994 met de handel in gebruikte PC's. Al snel bleek er veel vraag naar nieuwe computers en bijbehorende ondersteuning te zijn. Eind jaren '90 waren de opkomst van internet en PC-privé projecten de grote groeispurt voor Oké-PC.· Winkel en technische dienst zijn in die tijd enorm gegroeid, tot ze het hele pand aan de Westersingel 49 in Burgum omvatten.

Winkel en werkplaats 2001-2004

Hieronder enkele foto's van de winkel en werkplaats in die periode.

     

 

De buitendienst

Sinds 1999 is Oké-PC begonnen met het leveren van diensten aan particulieren, bedrijfsleven en het onderwijs. Intussen zijn er op deze afdeling zes mensen full-time bezig om installatiediensten, probleemoplossing, systeem- en netwerkbeheer uit te voeren, zowel van afstand als op locatie.

 

 

De laptopdief

In augustus 2004 veroorzaakte Oké-PC een kleine mediahype. Na het publiceren van foto´s en video´s van een laptopdief (in de hoop zijn identiteit te achterhalen) pikten kranten, radio en TV dit massaal op, waardoor de dief de laptop met hangende pootjes kwam retourneren. Het ophangen van foto´s van winkeldieven is natuurlijk niet toegestaan, het is in strijd is met het portretrecht van de verdachte. Het leidde tot veel discussie op internetfora. In het programma Omnium van Omrop Fryslan van 30 augustus 2004 kwam Ronald Zijlstra uitleggen waarom hij bewust in strijd met de wet had gehandeld. Luister naar het fragment.

 

 

 

Winkel na de verbouwing van 2004

Vlak voor het tienjarig bestaan werd besloten de winkel een opknapbeurt te geven met een nieuwe indeling, vloerbedekking en een laptopbalie.

 
   

 

 

Viering 10-jarig bestaan, open dag 2004

Tijdens de open dag kon een ieder op de foto in een Formula Ford racewagen die op het parkeerterrein van Oké-PC van geplaatst met coureur Michael Mason.

   
   

 

Secure wissen

In mei 2005 publiceerde een populair computertijdschrift een artikel over slecht gewiste informatie in gebruikte computers. Het bleek zeer eenvoudig een via marktplaats gekochte gebruikte PC in 80% van de gevallen geheel leesbaar te maken, zelfs nadat de voormalige eigenaar deze met het volste vertrouwen had geformatteerd. Officier van justitie Joost Tonino raakte zijn baan bij met OM kwijt nadat hij zijn defecte PC langs de weg had gezet, en een taxichauffeur deze vond en samen met Peter R. de Vries ging uitpluizen. Ronald Zijlstra mocht aan René Koster van Omrop Fryslan uitleggen hoe dit kan en wat er tegen te doen is. Luister naar het fragment.

 

Encryptie USB-stick

In 2006 bleek dat een USB-stick in een huurauto achtergelaten door een kapitein van de landmacht. Twee jongens die de auto schoonmaakten vonden de stick en brachten hem naar de redactie van RTL Nieuws. Op de stick stonden staatsgeheimen en informatie over de voorbereidingen van Nederlandse militairen in Uruzgan. Ronald Zijlstra werd door Willem de Vries van Omrop Fryslan gevraagd uitleg te geven over USB-sticks en de gegevensbeveiliging daarvan. Luister naar het fragment.

 

Tijdens de verbouwing 2009

Vijf jaar na de vorige verbouwing kreeg de winkel een complete facelift, en werd de werkplaats uitgebreid en de 'routing' van de zaak compleet omgegooid. Ondanks dat de winkelruimte kleiner werd lijkt deze toch groter en is er een speciale servicebalie gekomen.  

   
   

 

 

Na de verbouwing van 2009

Onderstaande foto's geven een indruk van de winkelruimte na de verbouwing. 

   
   

 

 

Windows 7 en de concurrentie

In november 2009 werd Ronald Zijlstra uitgenodigd om in het programma Omnium zijn visie te geven op Microsoft's nieuwste besturingssysteem Windows 7, de opvolger van het beschadigde Vista. Welke alternatieven er voor de consument bestaan, is de vraag en wat ze inhouden. Aan bod komen onder andere Google's ChromeOS, Mac OSX en Ubuntu 9.10: Karmic Koala (zijn persoonlijke favoriet). Luister naar het fragment.

 

Computertrends 2011

Op 9 december 2010 was er in het programma Omnium op Omrop Fryslan een item over de trends voor het volgende jaar op het gebied van computerhard- en software. Over IPAD, SSD en wikileaks: luister naar het fragment.

 

 Vestiging Dokkum

In September 2011 opende Oké-PC haar tweede vestiging op de Aalsumerpoort in Dokkum. Het pand waar vroeger onder meer de Amro Bank en meer recent Stockmann computers hebben gezeten, is voorzien van een nieuwe voordeur en doet sindsdien dienst als satellietvestiging. Hieronder enkele foto's van de inrichting van het pand en de opening op 30 september 2011.

 

 Vestiging Dokkum voorjaar 2012 met logo en letters op de gevel

Disclaimer

Deze site wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, desalniettemin bestaat de mogelijkheid dat informatie incorrect of verouderd op de site staat. Er wordt dan ook, door Oké-PC Burgum, geen enkele garantie of verklaring, impliciet dan wel expliciet, gegeven terzake van de redelijkheid, juistheid of volledigheid van de informatie welke op de site gepubliceerd of waartoe via de site toegang tot wordt geboden. Oké-PC Burgum aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor enige ontstane schade, samenhangend met deze site. Op de inhoud van deze site, zowel beeld als tekst, rust copyright. De inhoud mag niet worden gekopieerd, veranderd of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige andere manier, hetzij op papier, hetzij digitaal, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Oké-PC Burgum. © 1995-2010 Oké-PC Burgum, alle rechten voorbehouden.

 

locatie Burgum

locatie Dokkum